Sunday, August 25, 2013

Talam Suji


Lapisan Bawah

4 cawan santan1 1/2 cawan tepung suji5 sudu besar gula pasir1sudu teh garamSedikit pewarna kuning

Cara Membuatnya

1.Campur semua bahan hingga sebati,kemudian masak diatas api kecil.Bila dah agak pekat tuang dalam loyang ukuran 10×10 yang sudah dialas dengan plastik.2.Kukus selama 10 minit.

Lapisan Atas

4 cawan santan1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kastard
1/2 cawan gula merah
gula pasir secukup rasa
sedikit garam
Cara membuatnya:
1.Campurkan kesemua bahan2 hingga sebati
2.Masak atas api yang kecik.
3.Bila dah agak pekat,tuangkan diatas lapisan kuning.
4.Kukus selama 20 minit.

SELAMAT MENCUBA. (kompem jadik)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...